Processen omkring afgivelse og offentliggørelse af data omfatter to led:
1) afgivelse af oplysninger til Miljøstyrelsen via Digital MiljøAdministration (DMA)
2) offentliggørelse af oplysninger på DMA.
Miljøtilsynsbekendtgørelsen indeholder regler for afgivelse og offentliggørelse af oplysninger i kapitel 2, 3, 4 og 5.
Bestemmelserne i kapitel 2 og 3 gælder udelukkende for de virksomheder og husdyrbrug m.v., der er omfattet af kravet om regelmæssige tilsyn. Kapitel 4 og 5 gælder for alle virksomheder og husdyrbrug m.v., der er omfattet af bekendtgørelsen. Læs mere om, hvem der er omfattet af de forskellige regler i afsnittet ”Hvem er omfattet”.
I afsnittet ”Rammer for og begrænsninger i afgivelse og offentliggørelse af oplysninger” kan du læse om, hvilke begrænsninger du skal være opmærksom på, når du afgiver og offentliggør oplysninger.
Kapitel 2 i bekendtgørelsen
Kapitel 2 indeholder regler om offentligørelse af oplysninger, der vedrører den enkelte myndigheds samlede indsats i form af en miljøtilsynsplan og konklusioner på tilsynskampagner. Du kan læse mere om offentliggørelse af:
- miljøtilsynsplanen i afsnit "Miljøtilsynsplan – indhold og offentliggørelse"
- miljøtilsynskampagner i afsnit "Tilsynskampagner"
Kapitel 3 i bekendtgørelsen
Foruden reglerne i miljøtilsynsbekendtgørelsens kapitel 4, indeholder kapitel 3 også regler for offentliggørelse af oplysninger relateret til tilsynsindsatsen for den enklete virksomhed og det enkelte husdyrbrug. Her er der tale om offentliggørelse af udvalgte oplysninger fra en tilsynsrapport, når der er ført fysisk tilsyn med virksomheder og husdyrbrug omfattet af kravet om regelmæssig tilsyn. Du kan læse mere omtilsynsrapporten i afsnit "Tilsynsrapport og offentliggørelse af udvalgte oplysninger". Desuden indeholder kapitel 3 regler for offentliggørelse af oplysninger om opfølgning på påbud, forbud og indskærpelser.
Kapitel 4 i bekendtgørelsen
Miljøtilsynsbekendtgørelsens kapitel 4 indeholder regler for, hvilke stamdata og hvilke oplysninger om tilsyns- og godkendelsesindsatsen for den enkelte virksomhed og det enklete husdyrbrug m.v., tilsynsmyndigheden skal afgive til Miljøstyrelsen, hvilke oplysninger tilsynsmyndigheden skal offentliggøre på den fælles digitale platform, DMA, og hvornår oplysningerne skal afgives og offentliggøres. Dette drejer sig om følgende oplysninger:
- stamoplysninger for virksomheder og husdyrbrug m.v.
- oplysninger om tilsyn
- henstillinger, påbud, forbud, indskærpelser, selvhjælpshandlinger og politianmeldelser
- tilladelser, godkendelser og revurderinger
- opfølgning på påbud, forbud og indskærpelser og offentliggørelse
- årlig indberetning af tilsyns- og godkendelsesarbejdet
Du skal være opmærksom på, at § 15 i miljøtilsynsbekendtgørelsen kun vedrører husdyrbrug og angiver, hvilke oplysninger godkendelsesmyndigheden skal afgive (med henblik på senere offentliggørelse, jf. § 20) efter meddelelse af en godkendelse, en tilladelse eller en revurdering. Tilsvarende stiller godkendelsesbekendtgørelsen krav om, hvilke oplysninger godkendelsesmyndigheden skal afgive efter meddelelse af afgørelse om godkendelse eller revurdering på en godkendelsespligtig virksomhed. Maskinværkstedsbekendtgørelsen stiller krav om, hvilke oplysninger myndigheden skal afgive, når den træffer afgørelse om fravigelse af visse af bekendtgørelsens krav, og bekendtgørelsen om mellemstore fyringsanlæg stiller krav om, hvilke oplysninger myndigheden skal offentliggøre efter færdigbehandling af anmeldelser eller en ansøgninger om godkendelse af mellemstore fyringsanlæg omfattet af § 2, stk. 2, i bekendtgørelse om mellemstore fyringsanlæg.
Kapitel 5 i bekendtgørelsen
Kapitel 5 indeholder en række overgangsbestemmelser, som kan være relevante i forhold til, hvornår stamoplysninger for visse virksomheder og husdyrbrug m.v. skal opdateres. Du kan læse mere om overgangsbestemmelserne i afsnittet ”Stamoplysninger for virksomheder og husdyrbrug m.v.”.
Retsgrundlag
Senest opdateret d. 24-6-2021